artikel

Kan det lade sig gøre at finde neglelak uden kemi?

Det er et vigtigt spørgsmål, for man skal jo passe på hvad man putter på sine negle, og hvad kroppen i det hele taget kommer i kontakt med. Det simple svar er nej, det kan ikke lade sig gøre, der er kemi i al neglelak. Men! Du kan finde neglelak uden kemi, der er skadelig for dig. 

Grøn neglelak er vejen frem

Hvis du er interesseret i at undgå at der er skadelig kemi i din neglelak, så kan det være en god ide at lede efter grøn neglelak. Hvad er det så? Jo altså grøn neglelak, også nogle gange kaldet økologisk neglelak, refererer til faktum at man har gjort meget for at passe på miljøet da man fremstillede neglelakken. Og det betyder næsten altid at man har undgået at putte skadelige kemikalier i neglelakken. Det er en af de måder du kan få neglelak uden kemi der er farlig. Det også en af grundene til at steder med bæredygtigt tøj også har sådan nogle slags neglelak. Det er nemlig dem der er bedst for naturen. Det er derfor det nogle gange bliver kaldt grøn neglelak, fordi det er et grønnere valg. 

Det er muligt at vælge bæredygtig neglelak

Man har mulighed for at vælge en neglelak der ikke belaster miljøet og klimaet på samme måde som andre neglelakker gør det. Og så er disse neglelakker samtidig den slags der passer bedst på dig og din krop. Det er altid fornuftigt at overveje hvad der er i de produkter vi forbruger, hvilke ingredienser, især hvis det skal påføres direkte på kroppen. Heldigvis er det ved at blive lettere at vælge noget som ikke er skadeligt, f.eks. neglelak uden kemi, og på den måde tage vare om sig selv, sin krop, og hjælpe med at passe lidt på naturen samtidig. Med neglelak uden skadelig kemi er som oftest nemlig en form for økologisk neglelak eller vegansk neglelak, hvilket betyder at producenterne har haft dit bedste for øje, og naturens og dyrenes. Og det gør jo ikke noget.