artikel

Gode grunde til at have ergonomiske kontorstole på arbejdspladsen

Trænger arbejdspladsen til nye kontorstole? Så kan det helt klart betale sig for chefen at gå efter ergonomiske kontorstole fremfor flotte designerstole. 

 

I enhver arbejdsplads er kontorstolen et vigtigt møbel. Med denne sidder du ergonomisk og reducere risiko for typiske arbejdsskader forårsaget af den mænge af tid man sidder ned. Det er nemlig ikke sundt at sidde ned til dagligt som man typisk gør på et kontorarbejde. Af denne årsag er det vigtigt at de ansatte sidder godt. De har også brug for rådgivning, da de fleste typisk ikke er klar over stresset kroppen udsættes for. Rådene er at variere siddestilling og tilpas stolen til dig, hvilket er netop det en ergonomisk kontorstol kan. Man bruger netop ordet ergonomisk om visse kontorstole, fordi de har mange justeringsfunktioner og mulighed for at vippe uden at miste balancen. Her kan du finde din næste ergonomiske kontorstol, har kigget i detaljer og disse stole har mange justeringsfunktioner, https://prostole.dk/kontorstole/. Der er dog enkelte stole som mangler rygjustering, her er det vigtigt at man ser efter om ryggen er høj nok til en. 

Hvilke fordel er der med ergonomiske kontorstole

Mange med kontorjob klager over ondt i ryggen, langt de fleste af disse skyldes en enten for dårlig kontorstol eller manglende korrekt brug af den. Faktum er at man sidder meget ned, både på jobbet og hjemme. Det er meget belastning kroppen udsættes for, når man når op på så mange timer. Kroppen generelt bliver også svækket og mere udsat for skader af at være iaktiv. Ved at træne kroppen og øge muskelstyrken, kan man reducere risiko for skader. 

 

En ergonomisk kontorstol er den bedste investering du kan gøre i dit helbred. Ved at justere den korrekt, kan man forebygger samt lindre de smerter man har i ryggen eller nakken. Dette gælder også hofterne som den reducere presset på. Ergonomiske kontorstole er også mere behagelige at sidde på, hos Prostole har deres stole fjeder i sædet eller luftpuder. Dette bidrager til at man spænder musklerne mindre og sidder mere afslappet. De ergonomiske kontorstole koster dog også mere end almindelige kontorstole. 

 

Justeringsfunktioner er nøglen i ergonomiske kontorstole

Et af de justeringsfunktioner som er vigtige er justering af ryglænet. Det er vigtigt at stolen dækker hele din ryg, da du ellers spænder i løbet af dagen og øger risiko for smerter. At sædet kan skubes er en anden vigtig indstillingsmulighed. Ved at justere i sædedybden får du støtte langs hele låret. Hermed reducere du presset markant på benene. Med disse justeringser sidder du bedre og bliver mere glad for kontorstolen. Bemærk at ergonomiske kontorstole koster mere, men med dets positive effekt på helbredet, så er det givet godt ud.