artikel

Hvorfor gør massage mig så veltilpas og afslappet?

Du kan føle dig rolig, generelt veltilpas og afslappet efter en massage. Men hvorfor opstår disse virkninger? Ifølge forskning har berøringen ved massage en indvirkning på frigivelsen af flere hormoner og transmitterstoffer i kroppen. Læs videre for at få mere at vide!

Det får dig til at tro på dig selv og øger optimismen

Massage har vist sig at øge produktionen af serotonin med ca. 30 %. Det øger også frigivelsen af noradrenalin. Disse to neurotransmittere hjælper din hjerne med at fokusere på de gode ting i livet og aflede dens opmærksomhed fra dårlige ting. Det betyder, at din hjernes fokus på de positive aspekter af dine omgivelser påvirker, hvor glad du føler dig.

Færre smerter efter god massage

Massage har vist sig at mindske smerterelateret aktivitet i hjernen, ifølge en undersøgelse. Serotonin- og noradrenalinfrigivelse har også vist sig at bidrage til at lindre smerter. Desuden har massage vist sig at give smertelindring ved kroniske smerter. Desuden tilskynder massage kroppen til at frigive mere oxytocin, som stimulerer smertelindrende endorfiner. Som følge heraf findes der flere lægemidler, der reducerer hjernens ubehagssignaler.

Bedre søvn og mindre træt i hverdagen

Massage har vist sig at øge mængden af serotonin og dopamin, der produceres i hjernen, samtidig med at kortisolniveauet sænkes. Denne kombination har vist sig at hjælpe dig til at sove bedre og føle dig mindre træt i løbet af dagen. Cortisol er også kendt for at hjælpe med angstsymptomer og bryde dårlige vaner.

 

Undersøgelser har vist, at massage kan hjælpe med at lindre smerter, stress og bekymringer, forbedre din søvn og forbedre dit livssyn. I det hele taget vil en massage stimulere de neurotransmittersystemer, der gør dig gladere. Som følge heraf vil du efter en skøn velværemassage være mere afslappet. Så hvis du har brug for en fremragende grund til at forkæle dig selv med en massage, har videnskaben masser af vidunderlige forslag!