artikel

Derfor er det vigtigt at du får lavet en entreprisekontrakt

Skal du snart i gang med at bygge drømmehuset? Har du endelig fået samlet nok penge sammen til, at du kan gøre din drøm til virkelighed sådan helt boligmæssigt? Hvis du skal i gang med at bygge eller rettere sagt: Hvis du skal have nogen til at bygge noget for dig. Så er det altafgørende med en entreprisekontrakt.

Hvorfor er det så vigtigt med denne type kontrakt? Hvis du allerede nu stiller dig selv dette spørgsmål, så skal du helt sikkert læse videre. Find en guide til at få lavet den bedste entreprisekontrakt her. 

Hvad er en entreprisekontrakt?

Er du ikke helt sikker på, hvad en entreprisekontrakt overhovedet er? Så læs med her. Helt enkelt så kan man sige, at denne slags kontrakt er den aftale, som der laves mellem bygherren og entreprenøren. I dette tilfælde er du bygherren, fordi det er dig, som skal have bygget et hus. Entreprenøren er den, som bygger huset for dig, og kan også være en håndværker.

Med en entreprisekontrakt sætter i ord på den aftale, som I laver mellem jer. I får også det hele ned på skrift. Kontrakten indeholder bl.a. hvilket arbejde, som skal udføres, og hvor lang tid det må tage at udføre. Kontrakten fortæller også, hvad der skal ske, hvis tingene ikke går som aftalt. 

Undgå skandaler

Hvorfor er det vigtigt?, tænker du måske. Det er det af rigtig mange grunde. En af de vigtigste grunde er, at en entreprisekontrakt kan være med til at sikre dig tryghed. Du undgår at blive snydt. Du undgår også, at der opstår misforståelser mellem dig og dem, som bygger for dig. Du får altså en slags sikkerhed og bevis på den aftale, I har lavet. 

Uden en kontrakt kan du risikere, at det går helt galt. Du kan risikere håndværkere, som vil have betaling for noget arbejde, som du ikke synes er tilfredsstillende. Du kan risikere at stå med et hus, som slet ikke blev, som du havde forestillet dig. Du kan også ende med at miste rigtig mange penge.

Få hjælp til at udarbejde en kontrakt

Det er rigtig vigtigt, at kontrakten er udarbejdet specifikt til dit byggeprojekt. I mange tilfælde kan det altså ikke rigtig betale sig at forsøge at skrive entreprisekontrakten selv. Med mindre du har stor erfaring indenfor området, vil det være svært for dig at lave en præcis kontrakt. I stedet kan du forsøge at få hjælp udefra.

Der findes diverse gode advokatfirmaer, som tilbyder dig hjælp til udarbejdelsen af den helt rigtige entreprisekontrakt. Du vil få alt den hjælp og rådgivning, som du behøver. På den måde kan du sove trygt om natten, da du ikke behøver bekymre dig for, om der er noget, du har overset. 

Når det kommer til et så stort projekt som at skulle have bygget et hus, så skal du ikke spare, når det kommer til kontrakten. Kontrakten er hele dit grundlag for, at dit drømmehus faktisk bliver dit drømmehus. Få lavet en entreprisekontrakt allerede i dag!