artikel

Immaterielle rettigheder / IPR – hvis du vil beskytte din gode idé

Måske vil mange  lige lade en hurtig tanke gå til en berømt opfinder fra Andeby, hvis de hører ord som opfinder, ejendomsret, immaterielle rettigheder / IPR, og lignende ved f.eks. et middagsselskab. Nu havde den gode Georg Gearløs muligvis andet at tænke på end god juridisk rådgivning, men sådan bør det altså ikke forholde sig i det virkeligt levede liv.

Hvis enten du, eller en du kender, har fået en god idé til f.eks. et design eller en opfindelse, kan der være et stykke vej fra idé til udførelse. Denne vej bliver dog  nemmere at betræde, hvis du har styr på alt det juridiske, og her kan den rette rådgivning være altafgørende.

Immaterielle rettigheder / IPR – sådan får du dem

Selvom du er typen, der er god til at få ideer, er det ikke nødvendigvis sikkert, at du er helt sikker på, hvad immaterielle rettigheder egentlig dækker over. Immaterielle rettigheder / IPR, er en dansk betegnelse for Intellectual Property Rights, og kaldes altså derfor også nogle gange bare IPR. Immaterielle rettigheder / IPR handler om rettigheder til ting, der ikke har en fysisk størrelse. Det kan f.eks. være et design, viden, navnet på et produkt m.m. Ved at have immaterielle rettigheder, har man lov til at bruge disse i kommerciel sammenhæng, og kan altså tjene penge på sit design, sin idé, sit kunstværk el. lign. Juridisk rådgivning er altafgørende, og her er NEMRETTIGHED oplagt at kontakte. 

Måske skal du knokle, men undgå spildt arbejde

De fleste, der har prøvet at opfinde noget, uanset hvilken branche det handler om, vil nok medgive, at det kan betyde ganske meget arbejde. De fleste vil dog nok også være enige i, at det er noget ganske særligt at få ført sin egen idé ud i livet, uanset om det er et band, en køkkenopfindelse, eller noget ganske andet. Selvom man ganske vist vil skulle knokle lidt for sagen, så er der dog ingen grund til spildt arbejde. Hvis du således opdager, at andre allerede har immaterielle rettigheder til din idé eller opfindelse, er der ingen grund til at gå videre med sagen. Omvendt skal du skynde dig at opnå Immaterielle rettigheder / IPR, hvis din idé altså er helt original, og her står NEMRETTIGHED klar til at hjælpe. 

Få styr på strategien

Immaterielle rettigheder / IPR er ikke noget man bare lige hurtigt får, og er altså et område, der dækker over forskellige metoder og strategier. Derfor er det en rigtig god idé at alliere sig med en advokat, så man er sikker på, at man sikrer sig sine immaterielle rettigheder på den mest hensigtsfulde måde. Hos NEMRETTIGHED får du kompetent juridisk rådgivning, og oven i købet til en ganske fordelagtig pris, som blandt andet skyldes at NEMRETTIGHED har digitaliseret mange af de traditionelle processer i forbindelse med opnåelse af immaterielle rettigheder / IPR. Hvis du har fået en god idé, er der altså ingen grund til  at tøve med at kontakte NEMRETTIGHED, for hvem ved om din drøm snart kan føres ud i livet?