artikel

Den bedste ravlygte 2021

Bedste ravlygte

At vælge den bedste ravlygte til ravjagten om natten er forskelligt fra person til person og jeg har efterhånden prøvet en del forskellige ravlygter. Min kammerat Peter har et stort skrummel af en ravlygte som han mener er den bedste der nogensinde er lavet mens jeg bruger en noget mindre ravlygte hvor lyser er smalt og kraftigt og det syntes jeg er det bedste. Vi griner tit når vi snakker ravlygter og kan slet ikke blive enige om hvorfor vi hver især mener ‘vores’ er den bedste.

Mange nye ravjægere lytter mange gange til andres erfaring men det er ikke altid det korrekte valg da man ofte er farvet af den ravlygte man selv har – lidt ligesom min græsplæne er meget pænere end naboens.
Har man mulighed for at teste en ravlygte før brug er det selvfølgelig det bedste men da alle forretningers salg efterhånden foregår online er det lidt svært.

Test en ravlygte inden køb

Her hvor jeg kommer fra (Aalborg) har vi to forretninger hvor det er muligt at komme ind og teste ravlygterne inden køb. Den ene er en jagt forretning i Aalborg som hedder jægeren og lystfiskeren og de har 3-4 modeller som kan afprøves i forretningen og det var også her jeg købte min første 25w ravlygte. En anden mulighed er forretningen ravfund.dk som udelukkende sælger ravlygter og de har et utroligt stort udvalg og så har de en indendørs strand man kan teste lygterne på – det er smart. Her har jeg så lige købt endnu en ravlygte som der ligesom den første ravlygte lyser smalt men bare så mange gange kraftigere hvilket jeg bedst kan lide og Peter vil hverken eje eller have den 🙂

Konklusion:

At købe en ravlygte er forskelligt fra person til person så det der fungerer for din kammerat eller 10 personer på Facebook er ikke sikkert det er det der virker for dig så har du mulighed for at afprøve inden køb vil jeg helt klart anbefale dette. JEg har også tidligere set afstemninger på Facebook om hvilken ravlygte man syntes var bedst og her var der mere end 20 forskellige lygter der kom frem i lyset.