artikel

Sådan vælger du en bogreol

Hvert hus har brug for mindst én reol til at vise alt fra bøger til indrammede billeder. Hvis du leder efter dit hjems første reol – eller bare har brug for at tilføje en ny til din nuværende samling – bør du læse denne vejledning. Når alt kommer til alt, er der så mange muligheder på markedet, at du sandsynligvis vil have problemer med at vælge den bedste bogreol til dit hus. Her er, hvad du skal vide, før du går i gang med at gennemse bogreoler.

Hvor stor skal din bogreol være?

En af de mest basale overvejelser at gøre sig er, hvilken størrelse du ønsker, at dette møbel skal have. Dette vil afhænge af nogle få faktorer. For det første, hvor meget plads har du i det rum, du planlægger at sætte det i? Hvis der er masser af åben plads, kan du vælge en bred bogreol, der måler flere meter på tværs.

Men hvis der ikke er meget plads, bliver du nødt til at gå op – ikke ud – hvilket betyder, at du skal bruge en højere bogreol, hvis du vil opbevare en masse på den. Og hvis du i første omgang ikke har meget at putte på den, kan en eller flere små bogreoler være det helt rigtige. Så sørg for at måle rummet op, inden du køber.

Hvis du har børn i din husstand, så overvej formålet med bogreolen: vil du have, at dine børn skal have adgang til det, der er på reolens hylder? Hvis ja, kan en kortere mulighed være bedst. Hvis ikke, kan en høj reol være den helt rigtige, så du kan opbevare specielle eller skrøbelige ting uden for små hænders rækkevidde. Bare sørg for at montere den på væggen, hvis du har en nysgerrig klatrer i huset!

Hvilken type bogreol ønsker du?

Der er masser af reoler på markedet, så tænk over det udseende, du kan lide, og hvad du skal putte på møblet.

Hvis du kun tænker på en grundlæggende reol til opbevaring af bøger eller fremvisning af nips, bør en standard bogreol passe til dig. Denne kan være høj eller bred, med enten åben eller lukket ryg.

En anden mulighed er kubereolen. Mens standard bogreoler har en tendens til at have lange hylder, har kubusopbevaringsmuligheder firkantede hylder, hvor du kan sætte bøger, dekorative kurve eller kasser. Dette giver dig mulighed for nemt at skjule nogle af dine ting i almindeligt syn.

Derudover er nogle bogreoler beregnet til at være næsten lige så dekorative, som de er funktionelle. Etagereoler var for eksempel dybest set designet til at se smukke ud, mens de viser din flotteste indretning. Du vil bemærke, at disse reoler ikke ligefrem er tunge, da de typisk har tynde rammer, åbne hylder og et par dekorative detaljer, såsom et unikt mønster eller hylder lavet i interessante former.

Hvilken stil passer bedst til dit rum?

Tænk endelig over, hvilken farve og hvilke materialer du ønsker til din bogreol.

Hvis du elsker træmøbler og har en traditionel boligstil, ville en bogreol i træ fungere fantastisk. Tænk bare på, hvor lyst eller mørkt du ønsker, at træet skal være, og om du vil have detaljer, der skiller sig ud – såsom håndskårne former eller ruller.

Men måske er du klar til at prøve noget andet end traditionelt træ. Hvis du vil have et mere moderne look, så overvej en metalreol med glashylder. Og vil du have lidt af begge stilarter, kan du kombinere dem ved at vælge en metalramme med træhylder. Så beslut dig for hvilken farve du vil have metallet og træet i, og du ender med den perfekte bogreol til dit hjem.