artikel

Sådan sælges kunst online i dag

Det er ikke noget nyt, at der bliver solgt kunst online. Man kan sagtens gå ind på et galleris hjemmeside eller ind på en auktionsside og købe noget kunst derinde. Der er dog i nærmest alle tilfælde tale om noget fysisk kunst, hvor du får det leveret til din adresse, eller hvor du skal hente det et sted i landet. Det er simpelt, fungerer, og det er selvfølgelig også til at forstå.

I dag hvor mange ting er digitale, så findes der selvfølgelig også digital kunst. Dette er i princippet heller ikke noget nyt, fordi et billede kan sagtens være kunst, men det er bare svært at sælge, fordi alle bare kan højreklikke på det og gemme det. Derudover kan man aldrig være sikker på, at sælgeren reelt har rettighederne til billedet, og så er det heller ikke muligt at sikre sig, at det ikke bliver solgt til andre samtidig.

Kryptovalutaer og blockchain har løst mange problemet i løbet af de seneste 10 år. Nu forsøger man også at løse ovenstående problem med disse teknologier. På nuværende tidspunkt er resultatet, at man kan købe og sælge digital kunst, som alle kan gemme, men hvor man rent faktisk kan finde den originale skaber af det og den nuværende ejer. Denne løsning bliver implementeret ved hjælp af en teknologi, der hedder Non Fungible Tokens – forkortes NFT.

I skrivende stund er der et kæmpe marked for kunst i form af tokens, og mange er klar til at købe sig ind i lovende kunst-projekter. Er man ikke interesseret i teknologi eller mangler man kendskab til Ethereum, som disse NFT’er er bygget oven på, så kan det godt virke lidt abstrakt. Heldigvis er det nemt at købe NFT’er, da processen er relativ simpel. Man skal dog først have nogle Ether (ETH), som man kan købe på den her side: https://buyeth.dk/.

Hvad synes du selv om fænomenet? Er det noget du vil investere i?