artikel

Derfor skal du dyrke naturen

Langt de fleste af os bruger uanede mængder af tid foran computeren. Og dét er der som sådan ikke noget galt med. Computere effektiviserer en stor del af vores arbejde, og når vi er online, kan vi desuden både holde kontakten med vores netværk og følge med i, hvad der foregår både indenlands og udenlands.

Computere har et væld af fordele. Men det er vigtigt, at man engang imellem husker sig selv på, at mennesker egentlig ikke er bygget til at tilgå verden gennem en skærm. Det er vigtigt, at man også husker at dyrke naturen.

Naturens mange egenskaber

Utallige undersøgelser har gennem tiden centreret naturens helt særlige egenskaber. Når du bevæger dig ud i naturen, indtager du for det første luft, som er langt mere ren end den, du møder på trafikerede veje i storbyen.

Hvis du for eksempel går en tur i skoven, vil du dertil opleve, at samtlige af dine sanser stimuleres på en både opfriskende og beroligende måde. Og har du et kreativt gen, er naturen et ideelt sted at søge din inspiration.

Det er ikke for ingenting, at nogle af historiens største digtere og billedkunstnere har søgt mod naturen i forbindelse med udformningen af deres værker.

Plej din have

Er du heldig nok til, at dit hjem omfatter en have? Så bør du sætte en del af din fritid af til at pleje og passe den. Havearbejde kræver vilje og tålmodighed, men du vil på langt sigt opleve, at din indsats er det hele værd. Få ting er mere velsmagende end de kartofler, tomater eller asparges, som vi selv har dyrket.

Og hvis din have trænger til sødmefyldte tilføjelser, kan du glæde dig ved, at det efterhånden er ganske nemt at finde frugttræer og -buske, som du selv kan plante. Med det rette forarbejde, kan du snart invitere dine bekendte til kirsebærfestival i haven.

Gå på jagt

Hvis du befinder dig i nærheden af de rette områder, kan du også dedikere nogle af dine naturnærme stunder til at gå på jagt. Når vi jager, udnytter vi en del af naturens overskud. Vi hjælper vi med at opretholde en sund balance mellem de forskellige dyrearter. Og vi oplever naturens gang på tæt hold.

Før du går i gang, er det selvsagt vigtigt, at du anskaffer dig noget at jage med. Luftgeværet er et populært valg blandt mange danskere. Sørg for, at du har de rette jagttegn, og kom så afsted. 

Tag på en udlandstur

Du kan dyrke naturen på flere forskellige måder. Hvis du hører til den rejselystne del af befolkningen, kan du overveje at danne dig et overblik over de smukkeste skove, søer eller bjerge i verden og planlægge en udlandstur.