nyheder

Din låneguide

Overvejer du at tage et lån? Så kan du med fordel bruge lidt tid på at sætte dig ind i dine muligheder. Nedenfor finder du en kort gennemgang af både de traditionelle lånetyper og af de lidt nyere modeller. Guiden vil med garanti bringe dig lidt nærmere på den låneudbyder, som passer bedst til dig. God læselyst.

 

Traditionelle lånetyper

 

Den mest alment kendte låntype er banklånet. Et banklån bruges ofte som supplement til boliglånet, men det kan også benyttes i mange andre sammenhænge. Boliglån er en samlebetegnelse for den række af lån, du optager, hvis du gerne vil købe en lejlighed. Et kreditlån adskiller sig fra de to forrige typer ved, at du ikke låner et bestemt beløb. I stedet får du kredit, hvilket betyder, at du kan købe for mere, end du har stående på kontoen. Hvis din økonomi svinger meget, er kreditlånet ofte en bedre løsning end et kviklån, hvor der altid fastlægges et lånebeløb fra starten.

 

Nyere lånetyper

 

SMS lån er en relativt ny lånetype, som giver dig mulighed for at låne penge uden sikkerhed. Lånet er en afart af kviklånet og kendetegnes derfor ved den korte løbetid og den hurtige ansøgningsproces. Hvis du akut står og mangler penge, kan et SMS lån være en glimrende løsning. Der findes et bredt udvalg af udbydere af SMS lån, og du kan finde udbyderoversigter over både lånebeløb, rentesats og afbetalingsperioder på nettet.

Pengenød har en tendens til at opstå på de mest ubelejlige tidspunkter. Hvis du er ude og rejse og fly, mad, hotel eller noget fjerde koster mere, end du oprindeligt havde regnet med, vil du muligvis have trang til at gå i panik. Men det er der ingen grund til. Glæd dig i stedet ved, at det er langt nemmere at optage lån i dag end før i tiden og lån penge i udlandet med dansk CPR.