nyheder

Hvis du bliver arbejdsløs

Vi bruger omkring en tredjedel af vores tid på at arbejde. Derfor kan det godt være en smule desorienterende, når vi pludselig bliver arbejdsløse. For mange af os er det ikke specielt sjovt at gå fra et travlt hverdagsliv til endeløse dage, hvor vi ikke har noget at tage os til.

Men din periode som arbejdsløs bliver markant mere udholdelig, hvis du trods alt fortsat har en indtægtskilde. Vil du gerne sikre dig, at du ikke bliver sat fra hus og hjem, næste gang du stopper på en given arbejdsplads? Så er det vigtigt, at du har styr på din A-kasse.

A-kasse-ordningen

Et medlemskab i en dansk A-kasse gør, at du kan føle dig tryg i dit arbejde. Bliver du opsagt, står A-kassen nemlig for udbetaling af dine dagpenge.

Og selvom dagpengesatsen for de fleste langt fra svarer til en almindelig lønudbetaling, er satsen høj nok til, at du kan vedligeholde en nogenlunde fornuftig og fornøjelig livsstil. Hvis du ikke allerede er medlem af en A-kasse, bør du sørge for at melde dig ind med det samme. Det tager som regel kun et øjeblik at tilmelde sig. Dog skal du først finde ud af, hvilken A-kasse der passer bedst til dig.

De forskellige A-kasser

Der findes mange forskellige A-kasser i Danmark. Når du skal vælge én af dem, kan du med fordel gå efter en fagligt afgrænset a-kasse.

Det skyldes, at din A-kasse selvsagt bedst kan hjælpe dig tilbage i job, hvis de har erfaring med netop din form for faglighed. Før du endeligt beslutter dig, kan det være en god idé at kontakte de A-kasser, der ser mest lovende ud.

Fortæl lidt om dig selv og din jobsituation, og notér dig, hvordan de svarer på dine spørgsmål. Når du har kontaktet et par stykker, har du et sikkert grundlag for din beslutningstagen.

Brug din ledighed på noget hyggeligt  

Arbejdsløshed er som regel temmelig frustrerende. Men i stedet for at tænke på arbejdsløshed som et nederlag, kan du med fordel betragte den arbejdsløse periode som en mulighed for at lave nogle hyggelige ting, du ellers ikke ville have tid til.

Du kan for eksempel hengive dig til pasning, plejning og småudvidelser af dit hjems grønne område. Trænger din have til et mindre farve-boost? Så ville du måske få glæde af at plante nogle fine storkenæb. Køb kvalitets geranium i dag og tag forskud på havefornøjelserne.