artikel

Dit CV skal hjælpe dig til jobsamtalen

Et godt CV får dig over i ja-bunken. Den bunke der hjælper dig med at komme til jobsamtale. Det er CV’ets formål. Dit CV skal være indbydende og vække interesse, og gør det det, så vil arbejdsgiveren læse din ansøgning. Hvis både ansøgningen og CV’et er gode, jamen så er chancen for, at du bliver kaldt til jobsamtale, større. 

Dit CV skal vise alt det, du har lavet, samt fortælle præcist, hvad du kan bidrage med. Det kan vi koge ned til dine erfaringer og dine kompetencer. 

Dine erfaringer viser, at du har været i lignende jobs og stået overfor lignende udfordringer før. Det er arbejdsgiverens forsikring om, at du nok skal kunne løse de de opgaver og udfordringer, de har brug for. 

Dine kompetencer fortæller, at du kan gøre det, og hvordan du kan bidrage. Altså præcis hvad du har af evner, og hvilken værdi de bringer. Det er dem, som arbejdsgiveren er villig til at betale din løn for.

Så på den måde skal du altså præsenteret dine kompetencer og dine erfaringer i dit CV. Det vil få din arbejdsgiver til at gå videre til din jobansøgning. 

Hvad er forskellen på en jobansøgning og et CV?

Den helt store forskel på ansøgning og CV’et er, at ansøgningen ser fremad, mens CV’et ser tilbage. Det betyder, at du i din ansøgning skal vise, hvordan du vil bidrage i jobbet fremover. At du her skal beskrive din motivation for jobbet, samt forklarer hvordan alt det, som du kan og har prøvet, kan hjælpe dig. 

Herfra kan dit CV så underbygge dine påstande med oversigten over dine kompetencer og erfaringer. Men CV’et viser kun, hvad du har gjort. Ikke hvad du vil gøre. Det er det, jobansøgningen gør.

Det er også derfor, det er vigtigt, at du ikke bruger din ansøgning på at fortælle om alt det, du har udrettet. Du skal kun nævne det som perspektiv på det, du har tænkt dig at gøre fremover. 

Du kan læse mere om, hvordan man skriver en god jobansøgning og laver et godt CV her.