artikel

Hunden er menneskets bedste ven – men hvilken race passer bedst til dig?

Vi elsker hunde i Danmark, faktisk kan vi sjældent få nok af dem. Og det er forståeligt, for der findes da intet bedre, end at blive modtaget i hoveddøren når man kommer hjem fra arbejdet af oceaner af kærlighed. Samtidig er de der for en på både gode og dårlige dage, og der bærer aldrig nag som os mennesker. Derfor vælger så mange danskere at udvide familien med en hund. Spørgsmålet er så bare, hvilken hund man skal vælge, et svært spørgsmål. Her følger derfor bud på en hund til dig.

Malinois – den gode familie- og hyrdehund

Måske er I en familie, der leder efter en hund, der skal være det nyeste medlem af flokken. Her er  en malinois et fantastisk bud på, hvilken hunderace I skal kigge efter. Denne hunderace er rigtig god som familiehund, da den er både rolig og tålmodig med børn. Den er samtidig blevet brugt meget som hyrdehund, hvilket vil sige at den beskytter flokken. Den elsker at være aktiv, og den holder styr på, at alle er, hvor de bør være. Det er en race, der kræver bevægelse, og derfor skal man være opmærksom på, at den skal have sine daglige ture i kvarteret.

Milly – verdens mindste hund

Er en Malinois en for stor mundfuld for dig, så kan det være, du skal ned i størrelse. Og hvor langt kan man komme ned? Jo, verdens mindste hund hedder Miracle Milly fra Puerto Rico. Det var en Chihuahua, som målte blot 9,65 cm i højden. Milly blev født i 2011, og voksede aldrig til fuld størrelse, hvilket betød at den slog den tidligere verdensrekord, som var 10,7 cm. En chihuahua er en lille hund, men Milly var og er stadig i dag kendt for at være verdens mindste hund.