Så meget betyder førstepladsen i søgeresultaterne

Der er nærmest ingen tvivl om, at hvis man har førstepladsen i søgeresultaterne, så får man flest besøgende. Spørgsmålet er dog, hvor meget man kan forvente i ekstra trafik ved at gå fra en dårlig til en god placering. Der er mange studier på området, og de kan ikke helt blive enige om tallet. Vi har dog læst et par stykker af dem og kan komme med et mere “generelt” svar.

Ud fra de studier, vi har læst, så kan forvente at over 25% af alle søgende vil klikke på det første resultat. Dette tal er baseret på alle mulige tal mellem 28-40%, men det kommer selvfølgelig meget an på søgeordet. Derfor tager vi et tal i den lave ende. Dette viser bare, at søgemaskineoptimering fortsat er meget vigtigt i 2021.

Vil du indtage førstepladsen?

Der kan være meget konkurrence om førstepladsen, og det kan være relativt nemt at tjekke. Du skal blot tjekke, om din konkurrent løbende bygger flere links til deres sites. Hvis dette er tilfældet, så er du i en branche med høj konkurrence (på SEO). Derfor kan det blive meget dyrt for dig at indtage førstepladsen – specielt hvis du lige har startet din forretning. Mange mener, at ældre domæner har større potentiale end nyere domæner. Vi har dog ikke testet denne hypotese på danske søgeresultater.

Er du dog så heldig at være i en branche med lav konkurrence, når det kommer til SEO, så er det muligt for dig at lave linkbuilding til billige penge. Hvis du ikke ved, hvad linkbuilding er, så går det ud på at “bygge” (skaffe) links til din hjemmeside fra andre hjemmesider. Hvis søgemaskinerne kan se, at din hjemmeside er relevant, så har de en tilbøjelighed til at rangere den højere end de andre hjemmesider. Andre faktorer spiller selvfølgelig også ind, men denne faktor er dog en af de vigtigste.